Pups in de trimsalon

alle pups hebben een zachtere vacht dan wanneer ze volwassen zijn. Veel baasjes denken dan ook dat hun pups nog geen vachtverzorging nodig hebben. Helaas zien wij toch nog honden in de salon, die het niet gewend zijn om aangeraakt te worden met een borstel, niet willen dat de nageltjes geknipt worden of  in paniek raken als ze gewassen en/of geföhnd worden.

Juist daarom is het belangrijk dat u uw pup al van jongs af aan laat wennen aan de dagelijkse en niet zo dagelijkse vachtverzorging

 Vanaf een leeftijd van 9 weken kan uw pup al een eerste keer kennis maken met de trimsalon Let op! Uw pup moet hiervoor wel gevaccineerd (naar leeftijd voor de pup) zijn.

Wanneer kunt u beginnen met de vachtverzorging uw puppy ?

 Al vanaf dag 1 kunt u hiermee beginnen. De interactie is erg goed voor uw puppy hij leert op u te reageren, maar zal zich ook zekerder gaan voelen. U voorkomt klitten en dus een nare ervaring voor uw pup door op tijd met verzorging te beginnen. Het makkelijkste is het oefenen wanneer uw pupje moe is, dan heeft hij geduld om alles rustig toe te laten. Wanneer uw pup te druk is, en u dwingt het borstelen af terwijl uw pup zoveel energie heeft, om te spelen, maakt u het u zelf en uw pup moeilijker De verzorgingsproducten die u dient te gebruiken moeten bij de vacht van uw puppy passen. U kunt een trimster rustig vragen welke borstel u het beste kunt gebruiken. 

ook is er voor puppy's het  speciale puppy-half uur